Alexandra’s Blog

Sanctiuni ….rutiere

Posted on: January 8, 2008

Sanctiuni rutiere pe scurt…

Astfel 2 puncte de penalizare se primesc pentru: folosirea incorecta a luminilor de drum, nerespectarea obligatiei de a folosi luminile de intilnire si pe timpul zilei pe autostrazi, drumuri expres si pe drumurile nationale europene, pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului, nefolosirea centurii de siguranta, depasirea cu 10-20 km/h a vitezei legale, refuzul inminarii actelor la cererea politistului, circulatia pe drum cu accesul interzis. Va reamintim ca o sanctiune cu doua puncte penalizare valoreaza 70 RON.

3 puncte de penalizare se primesc pentru oprirea nejustificata/circulatia pe banda de urgenta, depasirea cu 21-30 km/h a vitezei legale, nerespectarea regulilor privind intoarcerea, mersul inapoi, peste limita de distanta (50 m) prevazuta de lege, schimbarea benzii, daca din aceasta cauza s-a produs un accident, nerespectarea distantei corespunzatoare pina la vehiculul din fata. 3 puncte de penalizare valoreaza 105 RON.

4 puncte de penalizare se primesc pentru nerespectarea indicatorului STOP, depasirea cu 31-40 km/h a vitezei legale, conducerea pe spatiul destinat tramvaiului, atunci cind drumul public are mai multe benzi, nerespectarea obligatiilor care revin conducatorului auto in cazul vehiculelor ramase in pana sau avarie (scoaterea acestora de pe carosabil). Valoarea punctelor ajunge la 140 RON.

6-8 puncte de penalizare valoreaza intre 210-280 RON si se primesc pentru refuzul de a permite imobilizarea vehiculului sau verificarea tehnica, depasirea cu 41-50 km/h a vitezei legale, nerespectarea semnificatiei indicatoarelor de trecere a caii ferate, incalcarea liniei continue la virajul spre stinga, patrunderea intr-o intersectie dirijata prin semafoare, daca manevra blocheaza circulatia.

9-20 de puncte cu o amenda cuprinsa intre 315-700 RON, pentru conducerea unui vehicul cu defectiuni la frina sau directie, conducerea unui vehicul cu termenul inspectiei periodice expirat, gesturile obscene sau aruncarea de obiecte pe sosea, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, depasirea cu mai mult de 50 de km pe ora a vitezei maxime admise.

Se considera infractiuni urmatoarele cazuri:

1.Conducerea unui autovehicul care nu are drept de circulatie in Romania sau al carui certificat de inmatriculare a fost retinut pentru defectiuni tehnice grave la sistemul de frinare inchisoare de la 3 luni la 2 ani/sau amenda

2.Conducerea unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare inchisoare de la 1 an la 5 ani fara suspendare

3.Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in singe ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat sau care se afla sub influenta unor produse stupefiante-inchisoare de la 1 an la 5 ani (raspunderea penala-valabila de la o concentratie de 1,00 mg/l)

4.Conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara permis de conducere inchisoare de la 1 la 5 ani la 3 ani/sau amenda

5.Parasirea locului accidentului fara aprobarea politiei si modificarea sau stergerea urmelor unui accident rutier in urma caruia o persoana a decedat sau a fost ranita, inchisoare de 2 ani la 7 ani

!!!Informatie preluata de pe siteul http://www.radar-auto.ro  !!!

Advertisements

1 Response to "Sanctiuni ….rutiere"

Daca conduc un autoturizm pe aleile publice s-au in parcarile din fata blocurilor care se afla in domeniul primariei si sint desemnate ca alei pricipale de acces ce sactiune mi se poate da?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Copyright © 2008 Alexandra-Toate drepturile rezervate

Pages

Calendar

January 2008
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Fotografii

Blog Stats

  • 182,505 hits

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Copyright © 2008 Alexandra -Toate drepturile rezervate
Advertisements
%d bloggers like this: