Alexandra’s Blog

Clanul Maidanezu..In NY Times

Posted on: April 3, 2008

  

Clanul lu’ Maidanezu’,în New York Times

02/04/2008 de Vlad Teodorescu

HAM-HAM! ● Câinii comunitari le dau de furcă agenţilor Secret Service din garda preşedintelui Bush.deşi s-au luat măsuri speciale de securitate, operaţiunea “hinghereala” a cam dat greş
Agenţii de securitate ai preşedintelui american, George W. Bush, se confruntă în aceste zile cu alte probleme decât cele de zi cu zi. Ediţia electronică a ziarului New York Times relatează cum angajaţii Secret Service trebuie să-l apere pe Bush în faţa unui pericol mai puţin obişnuit pe durata Summit-ului NATO de la Bucureşti, referindu-se la câinii comunitari. Ciudatu’, Lae, Bobby, Turbatu’ şi însuşi Maidanezu’ sunt clienţi cunoscuţi în zona Hotelului Marriott, acolo unde şi-a stabilit cartierul general cel mai bine păzit om de pe planetă.Nici nu începuse summit-ul şi un incident de amploare era cât pe ce să răstoarne toate pregătirile minuţios puse la punct. Ba mai mult, până la un grav incident diplomatic, în această perioadă când orice disfuncţionalitate capătă valenţe sporite, nu ar mai fi fost decât un pas. Este vorba despre infiltrarea în perimetrul unui hotel de lux bucureştean, devenit pentru câteva zile cel mai păzit loc de pe pământ, a unuia dintre cele mai periculoase clanuri din zona Marriott – Parlament – Puişor. Clanul Maidanezu’.

Lunetiştii au şovăit pentru o secundă, îngheţând presiunea de pe trăgaci. Sepepiştii s-au regrupat, mobilizându-se prin gesturi scurte, executate fulgerător cu două degete într-un cod cunoscut numai de ei, iar jandarmii şi-au încheiat ameninţător fermoarele de la combinezoane într-un gest prevestitor de intervenţie iminentă. Doar poliţiştii de proximitate i-au recunoscut de îndată pe intruşii care au dat peste cap dispozitivul gândit tocmai peste Ocean, furnizând în mod operativ informaţiile preliminare necesare capturării.

CLIENŢII. Ciudatu’, Lae, Bobby, Turbatu’ şi însuşi Maidanezu’ sunt clienţi cunoscuţi în zonă, au mai dat bătăi de cap organelor de ordine. Umblă în gaşcă şi puţini sunt cei care au curaj să li se opună, dar de data aceasta au făcut-o prea de tot. Cel mai important om al Planetei urma să sosească aici în numai câteva ore şi perimetrul asigurat cu atâtea eforturi pare că s-a dezumflat întocmai ca o gogoaşă. Dintr-o dată, o maşină specială ajunge în trombă undeva în spatele hotelului. Portierele se deschid şi, imobilizat-fedeleş, Clanul lui Maidanezu’ dispare ca prin farmec, de parcă nici n-ar fi fost. Întreaga operaţiune a durat doar câteva minute, spre satisfacţia “organelor” desfăşurate în zonă.

Astfel, ecarisajul românesc se va putea mândri, pe bună dreptate, că a îndeplinit o misiune care pentru SPP, FSB, SRI, KGB, FBI şi Mosad (cu statut de observator) s-a dovedit prea complicată. După doar câteva ore, prin exact acelaşi loc din spatele hotelului, Laura şi George Bush jr se îndreptau spre recepţie ca să-şi facă “check-in”-ul.

SECRET SERVICE ARE DE LUCRU. Agenţii de securitate ai preşedintelui american George W. Bush trebuie să îl apere în faţa unui pericol mai puţin obişnuit pe durata Summit-ului NATO de la Bucureşti, relatează New York Times în ediţia electronică, referindu-se la câinii comunitari. “Echipe speciale de hingheri staţionează deja pe traseul de la aeroport la Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară reuniunea de săptămâna aceasta, pentru a împiedica aceste animale să hărţuiască delegaţii. Între timp, restul oraşului rămâne sub ocupaţia câinilor. Administraţia locală afirmă că 9.000 de persoane sunt muşcate anual de câini, dar aceste cifre includ şi rănile provocate de animalele de companie. Problema s-a agravat recent, din cauza unei legi din ianuarie, care interzice autorităţilor locale să eutanasieze câinii. De asemenea, oficialii nu pot nici să îi sterilizeze şi să îi elibereze pe străzi, astfel că se confruntă cu o supraaglomerare a adăposturilor. Numărul câinilor fără stăpân a crescut semnificativ după ce dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu a demolat mii de case, iar ocupanţii acestora au fost nevoiţi să se mute în apartamente mici, unde nu aveau loc pentru animalele lor, astfel că le-au lăsat pe străzi”, notează NY Times.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Copyright © 2008 Alexandra-Toate drepturile rezervate

Pages

Calendar

April 2008
M T W T F S S
« Mar   May »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Fotografii

Blog Stats

  • 182,505 hits

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Copyright © 2008 Alexandra -Toate drepturile rezervate
Advertisements
%d bloggers like this: